Kyudokan shorinryu karate-do

Shorin ryu karate is het traditioneel beoefenen van het Okinawa karate. Okinawa Karate is toegankelijk voor iedereen en is niet beperkt tot een leeftijd. Okinawa karate een zelfverdedigingssysteem dat afkomstig is van het Japanse eiland Okinawa, waar lifestyle voorop staat. Hedendaags bestaat er in de wereld een diversiteit aan karatevormen c.q. stijlen, dat geïntroduceerd is in 1920 op het vaste land Japan, maar de bakermat voor het karate is het eiland Okinawa.

De Shinbukai Dojo volgt de richting van het Okinawa Shorin ryu Karate Kyudokan. De Kyudokan is op gericht in 1947 door Yuchoku Higa. De Kyudokan school kent een diversiteit aan principes om het shorin ryu karate (Chibana) in de perfectie te beheersen en te demonstreren. De Kyudokan slogan KYUDO MUGEN – “De studie van karate stopt nooit. De karate weg is zo enorm, diepgaand en onbegrensd” sluit aan bij de traditionele waarde van het Okinawa karate. Wij willen de levensweg voortzetten en bij de shinbukai beoefenaars stimuleren om levenslang te blijven leren en door te trainen zodat het lichaam gezond blijft.

Interesse in het bekwamen van het Okinawa Karatedo Kyudokan, gratis proefles mogelijk. Wij geven les in kleine groepen. De lessen worden op de traditionele Okinawa wijze gegeven.

Op de Kyudokan-Blog op deze website informeren wij u over de trainingsprincipes, kata, tanren, bunkai en zelfverdediging van de Kyudokan school met zijn diversiteit aan invalshoeken.

%d bloggers liken dit: