Muay Thai-Kickboxing

Muay Thai-Kickboxing

Muay thai-thaiboxing is een ringsport afkomstig uit Thailand. Het thaiboksen is een eeuwen oude thaise vechtkunst dat zijn roots heeft liggen in de gewapende vechtkunst krabi krabong.  Wanneer een krabi krabong-vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn acht lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken; deze stijl wordt muay boran genoemd. Bij de wedstrijdsport thaiboksen gebruik je de vuisten, ellebogen, knieen en de benen. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die van het boksen, het verschil zit hem in het gebruik van de knieen, ellebogen en benen.

Japans Kickboxing

Japans kickboxing is in de jaren ’60 ontstaan door de bekendheid van Toshio Fujiwari en zijn trainer sensei Kenji Kurasaki van de japanse Mejiro Gym. Het Japans kickboxing is heeft zijn basis in het muay thai-boxing maar heeft in de afgelopen jaren zijn eigen identiteit gekregen. De Japanse stijl is te vergelijken met de Nederlandse stijl van ringsport.

Shinbukai Dojo – ‘Muay Thai-Kickboxing’

De Shinbukai Dojo beoefend het Muay Thai – Kickboxing op een recreatieve wijze zodat iedereen kan meedoen. In het Muay Thai – Kickboxing ligt de trainingsaccent op het recreatief beoefenen van de technische vaardigheden (zaktraining, pads, trapkussen, krachttraining, specifieke lichaamsbeweging en voetenwerk) en de conditietraining (algemene en specifieke conditieopbouw). Wij streven naar een zinvolle invulling van het Muay Thai-Kickboxing waarin respect, loyaliteit, oprechtheid en toewijding voorop staat.  Het Muay Thai – Kickboxing wordt aangeboden aan jeugdigen vanaf 6 jaar en volwassenen.

Jeugd: Jeugd-kickboxing heeft sport-pedagogische doelen, zelfontwikkeling op psychosociaal niveau en de sporttechnische vaardigheden. Veilgheid: De lessen hebben een gestructureerde technische opbouw waar veiligheid voorop staat, het aanleren van de gedragsregels en sparren op het hoofd is niet toegestaan.

Volwassenen: Bij de volwassenen ligt het accent op gezond bewegen, mentale en fysieke weerbaarheid, persoonlijke ontwikkeling en sporttechnische vaardigheden. Veiligheid: gestructureerde lesopbouw, blessurepreventie, dojoregels en sparren met gelijke partner (respect en gelijkheid).

Interesse: vraag je aanbieding

 

%d bloggers liken dit: